Ascultare stupi. Apicultura video
Stupii se asculta cu un furtunas subtire cat sa intre prin urdinis, pentru a constata diferite sunete scoase de albine (bazaitul). Stupii se asculta iarna ca sa nu deschizi familia de albine si sa racesti cuibul. Se introduce furtunasul cu un capat in urdinis, cu celalalt capat in ureche, apoi bateti usor cu palma in stup , trebuie sa se auda un bazait usor constant care creste in intensitate la momentul lovirii stupului. Asta denota o activitate normala a familiei, bazaiturile agitate, sau sporadice disonante cu zgomotul de fond denota un comportament anormal si trebuie facuta o verificare.Ori nu au hrana, ori au ceva in stup, un soarece, etc, care le deranjeaza, ori au ramas foarte putine, ori daca nu se aude mai nimic, au inghetat sau sunt pe punctul de a o face.
foarte interesant informatia legata de bazait , am stat si eu pe langa apicultori dar nu am auzit asta
RăspundețiȘtergereImpresionant acest mestesug. Chiar nu aveam cunostinte deloc in apicultura. Cred ca este o meserie frumoasa, daca o faci din suflet.
RăspundețiȘtergereSi daca ies albinele afara si te inteapa? Presupun ca se pune costum.
RăspundețiȘtergereSi uite asa este dovedita dragostea apicultorilor pentru aceste minunate creaturi care ne dau miere. Multumesc pentru toate aceste informatii despre apicultura (un apicultor in devenire)
RăspundețiȘtergereAlex, le asculti seara cand au intrat in stup, nu le asculti cand toate albinele sunt afara.
RăspundețiȘtergereFriv, ai face o alegere minunata sa te indrepti catre aceasta meserie de aur APICULTURA, daca aveti intrebari mi le puteti pune pe adresa de mail: roapicultura@gmail.com si va voi raspunde la intrebari aici pe blog.
E foarte interesant cum poate "comunica" omul chiar cu albina
RăspundețiȘtergereCu cat citesc mai multe despre apicultura, cu atat realizez mai mult cat de impresionanta este aceasta meserie. Daca vrei sa fii intr-adevar apicultor chiar trebuie sa fii pasionat de asa ceva altfel nu cred ca ai avea sanse de reusita.
RăspundețiȘtergereRelanitonarea omului cu natura a fost de cand e lumea, iar aici putem include si animalele sau vietatile care ne inconjoara.
RăspundețiȘtergeremi-se pare foarte interesanta meseria de apicultor:) trebuie sa recunosc ca este si grea..mie imi este frica de albine :))
RăspundețiȘtergereBanuiesc ca meseria asta nu poate fi facuta decat din pasiune
RăspundețiȘtergerevai, intotdeauna m-am gandit la oamenii astia, cum or rezista. o fi la fel ca la tigrii si lei? daca te imprietenesti cu ei nu patesti nimic? stima lor!
RăspundețiȘtergerechiar nu stiam de treaba asta, prima data cand vad/aflu.
RăspundețiȘtergereFoarte interesant postul dar si restul blogului. Sunt nou in aces domeniu dar de la voi invat foarte multe lucruri folositoare, va multumesc!
RăspundețiȘtergereNu oricine poate auzi...
RăspundețiȘtergereInteresanta acesta tehnica de ascultare a albinelor.
RăspundețiȘtergeremie imi este frica de albine, am fost intepat de nenumarate ori :((
RăspundețiȘtergereapicultura o meserie foarte banoasa daca stii cum sa o practici si udne sa vinzi mierea produsa , eu am un vecin care are nush vreo 500-1000 de stupi scoate cu tuna miere si o vinde la germani facand bani angro
RăspundețiȘtergereFrumoasa meserie, cea de apicultor. Dar cred ca e foarte dificil sa ai grija de atatea albine.
RăspundețiȘtergerenu stiam ca asa se asculta un stup :)
RăspundețiȘtergerefoarte interesant , chiar nu stiam ca se asculta un stop :D
RăspundețiȘtergereInedit de-a dreptul!
RăspundețiȘtergereChiar nu ma-s fi gandit ca se asculta stupul si ce reprezinta acele sunete dintr-un stup.Buna informatia pentru cultura generala.Multumesc
RăspundețiȘtergereFrumos clip :) Si, da! E frumoasa meseria de apicultor. Nu este atat de greu, albinutele au grija singure de ele
RăspundețiȘtergerefoarte interesant, nu stiam ca se face asa ceva.
RăspundețiȘtergereMie mie frica sa lucrez cu albinele chiar shi cu costum pe mine, nu-mi place sa fiu intepata..:)):)):))
RăspundețiȘtergereIn scurta mea vizita pe acest blog am invatat destule lucruri despre albine! Chiar interesant acest video, un lucru pe care nici nu mi-l imaginam!
RăspundețiȘtergereMai mult decat interesant acest articol!
RăspundețiȘtergereUn moment cu adevarat inedit si unic! :D
RăspundețiȘtergereCe interesant si cata rabdare si finetze.
RăspundețiȘtergereDe cata atentie si rabdare trebuie sa dai dovada... Cred ca albinele sunt precum cainii: simt daca ti-e frica.
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergere