Ciclu de dezvoltare a varozei!! Tratament natural anti varroa(video)

      Aici vom vedea un ciclu de dezvoltare a varozei (varroa) un acarian ce raneste albina cand este in botca, acest video lam pus pentru ca sa va faceti o idee ce inseamna varroa acarianul problema..!
PentruAnimale.ro









      Tratament natural pentru acest acarian varroa: Veti vedea in urmatorul video, unde profesorul Ursu ne spune in unul din materialele sale de la manastirea Tisa Silvestra despre o rama oarba care este principalul tratament natural impotriva varozei.Folosind rama oarba albina va crea un fagure natural, care va avea celule mari(celule de trantor) in care matca va depune oua de trantori iar varroa stim sau aflam acum ca prefera trantorii deoarece sunt mai grasi! Cand fagurele din rama oarga este capacit cu trantori..Detasam fagurele de la rama si il aruncam la pui sau oriunde si in modul asta scapam natural de varroa.Sper ca va fost de ajutor aceasta informatie!
 

5 comentarii:

  1. Chiar nu stiam ca este un parazit care ataca albinele.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am mai auzit de virusi care ataca albinele. Se pare ca totul este atins de un pericol.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Esarfe: Cu totii avem nevrozitati, implicit albinele!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da exisyta din nefericire si eu cu o mica lupa am vazut acest Varroa

    RăspundețiȘtergere
  5. Gresit.Varroa nu raneste albina in BOTCA, deoarece in botci se cresc doar reginele (matcile),albinele se cresc in celulele de lucratoare din faguri.Botcile sunt celule speciale pe care albinele le construiesc doar in 3 cazuri: 1-roire; 2-schimbare linistita a matcii;3- de salvare.Nu prea v-ati facut temele la apicultura.

    RăspundețiȘtergere